AssaultCube Reloaded Forums
Cube 2 Engine - Printable Version

+- AssaultCube Reloaded Forums (https://acrf.victorz.ca)
+-- Forum: Gameplay (https://acrf.victorz.ca/forum-3.html)
+--- Forum: Suggestions (https://acrf.victorz.ca/forum-11.html)
+--- Thread: Cube 2 Engine (/thread-772.html)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Cube 2 Engine - {KE}bluwarguy - 2013-05-06

I think we should make the jump to Cube 2. Better graphics and better heightfielding are my reasons. Anyone else agree?


RE: Cube 2 Engine - rXn - 2013-05-07

Of course I agree...but... Cube 2 is much larger than Cube "1". That means to make it feel like AssaultCube (which includes a lot of code modifications, I think) will be quite a lot of work to do Sad . Also the lightweigth 60 mb of AC® and its low system requirements will be lost. All in all: If someone has enough time (and skill - I myself don't Wink ) for that - let's go!


RE: Cube 2 Engine - -{ET}-xdEpicZombie - 2013-05-07

Cube 2 for sure.Its a lot better graphics and if we want to make acr better than Cube 2 engine is the way how to do it!!


RE: Cube 2 Engine - asmanel - 2013-05-07

Mod or Subfork to the Cube 2 Engine... Why not ?

Abandon the original Cube Engine I'm against it.

About graphics, I don't understand in what measure They are better with the Cube 2 Engine. The textures, skins and models are used by the engines but are not part of them.


RE: Cube 2 Engine - -{ET}-xdEpicZombie - 2013-05-07

If u look at some cube 2 vids and then ACR you can see that cube 2 just looks better.Lighting and shading are really nice and water too


RE: Cube 2 Engine - {KE}bluwarguy - 2013-05-07

maybe not abandon the original ACR, but rather make the Cube 2 version Assault Cube Reloaded 2. We would still update the original along with the new one. That way people who don't have supercomputers can still enjoy the game.


RE: Cube 2 Engine - -{ET}-xdEpicZombie - 2013-05-07

Sauerbraten and cube 2 doesnt require supercomputer.


RE: Cube 2 Engine - Victor - 2013-05-07

I've said before that I might create a Red Eclipse/Cube 2 mod in the future, with a similar purpose compared to ACR.


RE: Cube 2 Engine - asmanel - 2013-05-07

Ok, the Cube 2 Engine doesn't require a supercomputer but, with the games made with, to keep a decent FPS in most of cases, the needed computer must be more powerful than an average computer.

With the Cube 2 Engine, more there are polygons, even hidden, in the player's field of view, more the FPS is low. In a little map, like douze or metl3, it remain fluid but with big maps, like valhalla or k_rpg1, the FPS is easily under five.


RE: Cube 2 Engine - {KE}bluwarguy - 2013-05-08

i know it doesnt require a supercomputer, it was just an expression